BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
home sanatate cosmetica horoscop
alimentatie greutate diete
Importanta alimentatiei
Cadru general
   Diversitatea ofertei de produse alimentare, proliferarea fenomenului contrafacerii, "epidemiile" de toxiinfectii alimentare ne-au bulversat. La toate acestea se adauga si informatiile incomplete sau chiar lipsa de informatie despre alimentele pe care le consumam. Mai mult decat o eticheta Tranzitia spre economia de piata ne-a gasit nepregatiti pentru a face fata avalansei de preparate alimentare sintetice sau cu adaosuri masive de aditivi. Un prim element care ne induce in eroare cand cumparam un produs alimentar e eticheta. De multe ori, aceasta poate masca adevarata natura a produsului. De aceea, e bine sa stim ca etichetarea moderna presupune o informare corecta si completa a consumatorului, o atentie deosebita acordandu-se informatiilor de ordin nutritional.

    Astfel, eticheta pentru produse alimentare trebuie sa includa:

 -denumirea produsului
 -lista ingredientelor (materii prime si auxiliare, inclusiv aditivii incorporati)
 -continutul/greutatea neta
 -elementele de identificare a lotului si data fabricatiei
 -declararea valorii nutritive - mai intai, valoarea energetica (exprimata in kcal sau kj) si cantitatea de protide, glucide si lipide (exprimata in g la 100 g de produs) si apoi valoarea biologica, exprimata prin cantitatea fiecarei vitamine sau element mineral
 -termenul-limita de consum
 -numele si adresa producatorului
 -tara de origine.
Boli legate de alimentatie
    Numeroase studii efectuate de-a lungul timpului au aratat puterea de vindecare a unor alimente. Stim cu totii, de pilda, ca ceaiul de menta vindeca diareea, iar oamenii de stiinta au studiat menta si au determinat exact care dintre componentele sale are acest efect. La fel s-a procedat cu multe alte plante.
     Intr-o revista medicala americana se prezinta un studiu in care diferite tipuri de cancer sunt prezentate ca depinzand de anumite obiceiuri de viata. Obezitatea - generata, evident, de o hrana prea abundenta -, mareste riscul de cancer de esofag, san, pancreas, rinichi, uter, colon si rect. De asemenea, abuzul de alcool mareste riscul de cancer al tubului digestiv si de san. De asemenea, exista multe dovezi ca regimul alimentar trebuie sa fie echilibrat pentru a micsora riscul producerii cancerului. Aceasta inseamna ca trebuie sa mancam cel putin la fel de multe fructe, legume si cereale pe cat mancam carne, grasimi, si alte mancaruri " grele ". Unele fructe si legume - ca marul, portocala, grapefruitul, ceapa, varza, par sa aiba oricum capacitatea de-a mentine corpul sanatos - au constatat medicii finlandezi. De asemenea, unii cercetatori neozeelandezi si americani sunt de parere ca laptele de vaca si branza de soia ar putea ajuta la prevenirea cancerului. Studii mai vechi au aratat ca sfecla, morcovul, usturoiul si verdeturile sunt si ele alimente extrem de utile in prevenirea si combaterea cancerului.